Een lichte, vegetarische lentetaart. Makkelijk, snel en luchtig!
halve bos wortels
500 gr witte of groene asperges
100 gr doperwten, vers of diepvries
6 kwarteleitjes, hardgekookt
rasp van een halve citroen
handje vol kruiden als peterselie, bieslook, basilicum
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
200 gr verse roomkaas naturel
125 ml crème fraîche
1 teen knoflook, geperst
Verwarm de oven voor op 220C.
Schrap of schil de worteltjes.
Schil de (witte) asperges en verwijder het houtachtige uiteinde.
Halveer de wortels en asperges in de lengte en kook ze 5 minuten in water met zout.
Voeg na 3 minuten de doperwten toe.
Hak de kruiden en meng ze met de roomkaas, crème fraîche, citroenrasp en knoflook.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de groenten af en laat goed uitlekken.
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige lap die op een bakplaat past.
Bestrijk het deeg met de kruidencrème, houd een rand van 2 cm vrij.
Vouw de rand terug tot de kruidencrème.
Leg de wortels en de asperges naast elkaar op de crème en verdeel de doperwten ertussen.
Bak de taart in de oven in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar.
Leg de taart op een schaal en leg de gehalveerde eitjes op de taart.
Serveer de taart warm of op kamertemperatuur.
Reacties
Een reactie posten