Doorgaan naar hoofdcontent

Somerset chicken met gepofte aardappel


Omdat het gerecht vrij kleurloos is, heb ik maar een vakantiefoto van een paar jaar geleden van het prachtige Somerset genomen. Aan het gerecht zit dus niet zoveel kleur, maar met de smaak is niets mis!
Het recept komt van de Hairy Bikers' Food Tour of Britain. Deze bebaarde mannen rijden op hun motor door Groot-Brittannië en koken in ieder graafschap met lokale producten. Cheddar ligt in Somerset, maar de Cheddar die ik heb gebruikt komt uit Beieren.... Ik heb nog een paar dingen een beetje veranderd in verband met de verkrijgbaarheid van de producten.

2 kipfilets
35 gr boter
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 el bloem
1 el grove mosterd
1 appel, geschild en in partjes
100 gr kastanjechampignons, in plakjes
125 ml kippenbouillon
150 ml witte wijn
0,5 el fijngehakte, verse salie
250 ml crème fraîche
100 gr Cheddar kaas, geraspt
2 grote of 4 kleinere aardappelen
bieslook

Verwarm de oven voor op 200C.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout.
Verhit in een koekenpan de boter en de olijfolie en bak de filets in 2 à 3 minuten aan beide kanten goudbruin.
Leg de filets in een ovenschaal en rooster de kip in 20 - 25 minuten in de oven gaar.
Bak de uien 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
Doe de bloem en de mosterd erbij en bak 2 minuten.
Voeg de appels en champignons toe en bak nog een minuutje.
Giet al roerende de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de wijn toe en breng opnieuw aan de kook.
Doe de salie en de helft van de crème fraîche erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.
Prik ondertussen de aardappelen in met een vork en pof ze 8 minuten in de magnetron.
Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
Schenk de saus over de kipfilets.
Verdeel de kaas over de saus en zet de schaal nog 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
Leg de aardappelen ook nog 5 minuten in de oven bij de kip om de schil wat knapperig te laten worden.
Meng de rest van de crème fraîche met de bieslook en schep over de opengesneden aardappelen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...