Omdat het gerecht vrij kleurloos is, heb ik maar een vakantiefoto van een paar jaar geleden van het prachtige Somerset genomen. Aan het gerecht zit dus niet zoveel kleur, maar met de smaak is niets mis!
Het recept komt van de Hairy Bikers' Food Tour of Britain. Deze bebaarde mannen rijden op hun motor door Groot-Brittannië en koken in ieder graafschap met lokale producten. Cheddar ligt in Somerset, maar de Cheddar die ik heb gebruikt komt uit Beieren.... Ik heb nog een paar dingen een beetje veranderd in verband met de verkrijgbaarheid van de producten.
2 kipfilets
35 gr boter
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 el bloem
1 el grove mosterd
1 appel, geschild en in partjes
100 gr kastanjechampignons, in plakjes
125 ml kippenbouillon
150 ml witte wijn
0,5 el fijngehakte, verse salie
250 ml crème fraîche
100 gr Cheddar kaas, geraspt
2 grote of 4 kleinere aardappelen
bieslook
Verwarm de oven voor op 200C.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout.
Verhit in een koekenpan de boter en de olijfolie en bak de filets in 2 à 3 minuten aan beide kanten goudbruin.
Leg de filets in een ovenschaal en rooster de kip in 20 - 25 minuten in de oven gaar.
Bak de uien 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
Doe de bloem en de mosterd erbij en bak 2 minuten.
Voeg de appels en champignons toe en bak nog een minuutje.
Giet al roerende de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de wijn toe en breng opnieuw aan de kook.
Doe de salie en de helft van de crème fraîche erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.
Prik ondertussen de aardappelen in met een vork en pof ze 8 minuten in de magnetron.
Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
Schenk de saus over de kipfilets.
Verdeel de kaas over de saus en zet de schaal nog 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
Leg de aardappelen ook nog 5 minuten in de oven bij de kip om de schil wat knapperig te laten worden.
Meng de rest van de crème fraîche met de bieslook en schep over de opengesneden aardappelen.
Reacties
Een reactie posten