De cannelloni uit de Allerhande van deze maand is eigenlijk vegetarisch. Maar het vegetarische gehakt wat er in hoort leek mij zo nep, daarom heb ik er gewoon gehakt in gedaan. Omdat er nog een halve zak spinazie overbleef, heb ik er deze spinaziesalade bij gemaakt.
1 ui, gesnipperd
250 gr gehakt
300 gr spinazie, gewassen
125 gr ricotta
klein beetje nootmuskaat
125 gr cannelloni
125 gr mascarpone
250 gr gezeefde tomaat
Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180C.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur.
Zet het vuur wat hoger, voeg het gehakt toe en bak tot dit gaar is.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe de spinazie in een vergiet en giet er kokend water over zodat de spinazie slinkt.
Knijp het vocht eruit en snij de spinazie fijn.
Meng de spinazie met de ricotta en het gehakt.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de cannelloni. (dit gaat het makkelijkst met een spuitzak)
Leg de gevulde buizen in een ingevette ovenschaal.
Meng de mascarpone met de gezeefde tomaat en verdeel de saus over de pasta.
Schaaf er wat Parmezaanse kaas over.
Bak de cannelloni in 40 minuten goudbruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten