In de koelkast lagen allerlei restjes zoals een paar kastanjechampignons, een half bakje mascarpone en een paar wortels. Laat er in de Delicious van deze maand een pasta staan met groentesaus. Dat kwam dus goed uit en daarom stond vanavond deze vegetarische pasta op het menu.
15 gr gedroogde paddenstoelen
250 gr linguine of andere lintpasta
2 wortels, grof gesneden
1 ui, grof gesneden
2 stengels bleekselderij, grof gesneden
1 rode paprika, grof gesneden
150 gr kastanjechampignons, grof gesneden
2 tenen knoflook, grof gehakt
60 ml olijfolie
1 el tijm
1 el oregano
3 el pesto rosso
125 rode wijn
250 ml groentebouillon
125 gr mascarpone
geraspte Parmezaanse kaas, voor erbij
Week de paddenstoelen 10 minuten in 125 ml kokend water.
Giet af, maar bewaar het vocht en hak de paddenstoelen grof.
Kook de pasta gaar in ruim kokend water.
Hak intussen de wortel, ui, bleekselderij, paprika, kastanjechampignons en knoflook in een keukenmachine fijn.
Verhit de olie in een pan en voeg de gehakte groenten toe.
Bak al omscheppend 3 à 4 minuten tot de groenten zacht zijn.
Voeg de kruiden, de pesto en gehakte paddenstoelen toe en bak nog een minuut.
Voeg de bouillon, wijn en het bewaarde paddenstoelenvocht toe.
Draai het vuur laag en laat 2 minuten zachtjes koken.
Roer de mascarpone erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Giet de lnguine af en roer de pastasaus er voorzichtig door.
Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
Reacties
Een reactie posten