Doorgaan naar hoofdcontent

Snelle kipcurry


Hoe goed je je best ook doet, het valt niet mee om kip curry smakelijk op de foto te krijgen. Maar geloof mij, deze zachte kip korma van curry-queen Madhur Jaffrey is echt heerlijk. Het recept komt van de fantastische food-website van de BBC. Wij aten het met raïta, naan en roti jala.

4 cm verse gember, geschild en grof gehakt
5 tenen knoflook, grof gehakt
6 el arachideolie
3 laurierblaadjes
5 cm kaneel
zaden van 8 kardemompeulen
4 kruidnagels
1/4 tl komijnzaad of kummel
150 gr uien, fijngehakt
1 el gemalen koriander (ketoembar)
1 el gemalen komijnzaad (djintan)
1 blik tomaten, gehakt
2 kipfilets, in stukken
1 tl chilipoeder
1/4 tl zout
250 ml water
60 gr crème fraîche

Doe de gember, knoflook en 3 el water in een blender en maal het geheel fijn.
Verhit de olie in een pan op hoog vuur en doe de laurier, kaneel, kardemom, kruidnagel en komijnzaad erbij.
Roer een paar keer om en voeg de uien toe.
Bak dit ongeveer 3 minuten.
Doe de pasta uit de blender erbij, de gemalen koriander en gemalen komijnzaad en bak een minuutje.
Doe de gehakte tomaten erbij en bak weer een minuut.
Voeg de kip, chilipoeder, zout en 250 ml heet water toe en breng aan de kook.
Laat op halfhoog vuur met een deksel op de pan 15 minuten stoven.
Doe de crème fraîche erbij en laat zonder deksel 8 minuten op hoog vuur koken tot de saus wat is ingedikt.
Als je de curry nog wat te dun vindt, bind de curry dan met een beetje maïzena.

Reacties

  1. Inderdaad een heerlijk gerecht je proeft de verse kruiden.
    Groetjes Peter

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Naan met groente en gebakken witte kaas

  Makkelijk, snel en vegetarisch! Het recept komt uit de Allerhande van april 2021. Eigenlijk is het met feta maar niet iedereen in dit huishouden vindt dit lekker, dus nam ik witte kaas van Apetina.  800 gram groente is misschien wat veel voor 2 personen, maar 400 vond ik net te weinig en groente zijn gezond en lekker dus dat kwam wel op. 1 plak witte kaas Apetina 2 el Franse ratatouillekruiden (Euroma) 4 mini naanbroden 400 - 800 gr Provençaalse roerbakgroente 100 gr humus Verwarm de oven voor op 200C. Dep de kaas droog, bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi rondom met 1 el ratatouillekruiden. Leg de kaas in een kleine ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven. Doe na 4 minuten de mini naanbroden bij de kaas in de oven. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de groente met 1 el ratatouillekruiden 8 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de naanbroden met de humus en verdeel de groente erover. Snij of breek de gebakken kaas in stukken en leg deze op de