Hoe goed je je best ook doet, het valt niet mee om kip curry smakelijk op de foto te krijgen. Maar geloof mij, deze zachte kip korma van curry-queen Madhur Jaffrey is echt heerlijk. Het recept komt van de fantastische food-website van de BBC. Wij aten het met raïta, naan en roti jala.
4 cm verse gember, geschild en grof gehakt
5 tenen knoflook, grof gehakt
6 el arachideolie
3 laurierblaadjes
5 cm kaneel
zaden van 8 kardemompeulen
4 kruidnagels
1/4 tl komijnzaad of kummel
150 gr uien, fijngehakt
1 el gemalen koriander (ketoembar)
1 el gemalen komijnzaad (djintan)
1 blik tomaten, gehakt
2 kipfilets, in stukken
1 tl chilipoeder
1/4 tl zout
250 ml water
60 gr crème fraîche
Doe de gember, knoflook en 3 el water in een blender en maal het geheel fijn.
Verhit de olie in een pan op hoog vuur en doe de laurier, kaneel, kardemom, kruidnagel en komijnzaad erbij.
Roer een paar keer om en voeg de uien toe.
Bak dit ongeveer 3 minuten.
Doe de pasta uit de blender erbij, de gemalen koriander en gemalen komijnzaad en bak een minuutje.
Doe de gehakte tomaten erbij en bak weer een minuut.
Voeg de kip, chilipoeder, zout en 250 ml heet water toe en breng aan de kook.
Laat op halfhoog vuur met een deksel op de pan 15 minuten stoven.
Doe de crème fraîche erbij en laat zonder deksel 8 minuten op hoog vuur koken tot de saus wat is ingedikt.
Als je de curry nog wat te dun vindt, bind de curry dan met een beetje maïzena.
Inderdaad een heerlijk gerecht je proeft de verse kruiden.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Peter