Doorgaan naar hoofdcontent

Snelle kipcurry


Hoe goed je je best ook doet, het valt niet mee om kip curry smakelijk op de foto te krijgen. Maar geloof mij, deze zachte kip korma van curry-queen Madhur Jaffrey is echt heerlijk. Het recept komt van de fantastische food-website van de BBC. Wij aten het met raïta, naan en roti jala.

4 cm verse gember, geschild en grof gehakt
5 tenen knoflook, grof gehakt
6 el arachideolie
3 laurierblaadjes
5 cm kaneel
zaden van 8 kardemompeulen
4 kruidnagels
1/4 tl komijnzaad of kummel
150 gr uien, fijngehakt
1 el gemalen koriander (ketoembar)
1 el gemalen komijnzaad (djintan)
1 blik tomaten, gehakt
2 kipfilets, in stukken
1 tl chilipoeder
1/4 tl zout
250 ml water
60 gr crème fraîche

Doe de gember, knoflook en 3 el water in een blender en maal het geheel fijn.
Verhit de olie in een pan op hoog vuur en doe de laurier, kaneel, kardemom, kruidnagel en komijnzaad erbij.
Roer een paar keer om en voeg de uien toe.
Bak dit ongeveer 3 minuten.
Doe de pasta uit de blender erbij, de gemalen koriander en gemalen komijnzaad en bak een minuutje.
Doe de gehakte tomaten erbij en bak weer een minuut.
Voeg de kip, chilipoeder, zout en 250 ml heet water toe en breng aan de kook.
Laat op halfhoog vuur met een deksel op de pan 15 minuten stoven.
Doe de crème fraîche erbij en laat zonder deksel 8 minuten op hoog vuur koken tot de saus wat is ingedikt.
Als je de curry nog wat te dun vindt, bind de curry dan met een beetje maïzena.

Reacties

  1. Inderdaad een heerlijk gerecht je proeft de verse kruiden.
    Groetjes Peter

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.