Een recept uit de Boodschappen van deze maand.
4 el ketjap manis
3 el gembersiroop
1 tl sambal
3 el arachideolie
3 speklappen, in brede repen
750 gr dunne prei, gewassen en in stukken van 5 cm
2 kopjes rijst
150 gr sugarsnaps, schoongemaakt
Meng de ketjap, 1 el gembersiroop, sambal en 2 el olie in een schaal en marineer de spekrepen hier even in.
Kook de rijst en laat uitstomen.
Bak de spekrepen in een koekenpan op middelhoog vuur donkerbruin.
Voeg een paar eetlepels water toe en laat op laag vuur inkoken terwijl je het vlees blijft roerbakken tot het aan alle kanten bruin en stroperig is.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de prei 5 minuten.
Voeg de sugarsnaps en de rest van gembersiroop toe en roerbak nog een paar minuten.
Schep de rijst in kommen, doe de groenten erop en eindig met het spek.
Reacties
Een reactie posten