Mijn oma bakte regelmatig een soort mini-boterkoekjes. Als er iemand van de familie op vakantie ging, kreeg je vaak een zak mee met de bolletjes. Later heb ik de bakvorm gekregen en probeer ik er aan te denken om dan ook bolletjes mee te geven als er een familielid op vakantie gaat.
Het basisrecept:
250 gr zelfrijzend bakmeel
175 gr fijne kristalsuiker
150 gr koude roomboter of margarine
1 ei
1 zakje vanillesuiker
zout
Verwarm de oven op 200C.
Alle ingrediënten kneden tot een bal.
Vet bakvorm in en verdeel het deeg over de vorm.
20 minuten bakken in de oven.
Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en haal de koekjes uit de bakvorm.
Ik heb dus een bakblik met allemaal kleine ronde vormen, maar je kunt het deeg ook heel goed in een ronde (boterkoek)vorm doen en er later puntjes van snijden.
Variaties:
voeg gember toe
voeg fijngehakte noten toe
voeg gewelde abrikozen toe
Reacties
Een reactie posten