Na een zeer natte zomer opeens een heerlijke nazomerdag. Zo lekker dat we zelfs buiten hebben gegeten. En op het menu stond ook nog eens iets zomers: italiaanse gehaktballetjes uit de Delicious van juli dit jaar.
4 varkensworstjes
2,5 el gehakte salie
2,5 el gehakte oregano
2,5 el gehakte rozemarijn
3 el paneermeel
beetje citroensap
olijfolie
1 fijngesneden ui
2 geperste teentjes knoflook
pot (ong. 500 gr) kant- en klare tomatensaus
bosje basilicum
250 gr spaghetti
50 gr feta, verkruimeld
Knijp het vlees uit de worstjes en meng met de gehakte kruiden en citroensap.
Draai er balletjes ter grote van een pingpongballetje van en laat 10 min. opstijven in de koelkast.
Verhit de olie en bak de ui 5 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut.
Voeg de balletjes toe en bak ze in 5 minuten aan alle kanten bruin.
Voeg de tomatensaus en een gedeelte van de basilicum toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Kook de spaghetti gaar en laat uitlekken.
Doe de spaghetti in een ondiepe schaal en verdeel de gehaktballetjes met saus erover.
Bestrooi met de feta en de achtergebleven basilicum.
Met een frisse salade en een glas rode wijn heb je weer een heerlijke maaltijd.
Reacties
Een reactie posten