Vandaag ouderwetse bloemkool met een papje en worstjes gegeten. Lekker bij de worstjes is chutney. Enige tijd geleden barstte onze pruimenboom van de pruimen en daar heb ik o.a. pruimenjam en pruimenchutney van gemaakt. Verder staan er nu nog pruimen op alcohol om daar likeur van te maken en heb ik 2 zakken pruimen ingevroren om daar in de winter een taart van te maken.
Hier nu het recept van de pruimenchutney voor 2 potten.
1 kg rijpe pruimen
500 gr rode uien in dunne ringen
1 teentje geperste knoflook
2 rode pepers in stukjes gesneden
klein stukje gemberwortel of scheut gembersiroop
zout
1 el appelstroop
150 gr lichtbruine basterdsuiker
2 dl rode wijnazijn
30 ml balsamicoazijn
Snij de pruimen in vieren en verwijder de pitten
Doe de pruimen, uien, knoflook, pepers, gember, zout en appelstroop in een pan en laat ongeveer 30 minuten op laag vuur sudderen.
Voeg azijn en suiker toe en laat nog 45 minuten zacht pruttelen totdat de chutney is ingedikt.
Doe de chutney in schone, uitgekookte glazen potten en laat ze omgekeerd afkoelen.
Bewaar minstens 4 weken op een koele en donkere plek.
Na openen bewaren in de koelkast.
Lekker bij vlees of op een boterham met kaas.
Reacties
Een reactie posten