Als er een nieuw nummer van Delicious komt, dan lees ik die van voor naar achter door en doe bij de recepten die ik wil maken een Post-it.
Meestal heb ik dan de recepten gemaakt voor het volgende nummer weer verschijnt. Soms niet, zo stond deze rauwe witlofstamppot nog op het lijstje. En hij mag blijven, het was erg lekker en makkelijk.
750 gr. aardappelen
600 gr. witlof
3 el mayonaise
1 el citroensap
melk
1 ei
klontje boter
2 ons beenham in reepjes
bladselderij, fijngesneden
Kook de aardappels met een beetje zout en maak er puree van.
Voor de puree: breng melk met een klontje boter, nootmuskaat aan de kook, haal van het vuur, stamp de aardappels erdoor en roer er een ei door.
Halveer de witlof, haal de kern eruit en snijd in grove stukken.
Meng de witlof met de mayonaise en citroensap.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de witlof met de ham en de bladselderij door de aardappelpuree.
Warm de puree nog even kort goed door.
Reacties
Een reactie posten