Morgen is mijn moeder jarig en zij heeft mij gevraagd om taarten te bakken. Nou, graag. Ik zou het liefste ieder weekend een taart bakken, maar ja dat is natuurlijk niet zo goed voor de lijn....
Basis voor de taarten is een biscuitbodem:
1 ei
30 gram suiker
30 gram bloem
snufje zout
Voor een ronde springvorm van 24 cm gebruik ik 4 eieren
Voor een vierkante vorm van26 cm neem ik 9 eieren
Leg de eieren in een kom heet water
Verwarm de oven voor op 180 C
Verhoog de vorm met een rand bakpapier
Leg ook bakpapier op de bodem
Meet de suiker en de bloem af
Klop de suiker en zout met de eieren 10 minuten
Spatel de bloem er beetje bij beetje doorheen
Zet 30 - 40 minuten in de oven
Laat 10 minuten in de vorm afkoelen
Verwijder de vorm
Voor een beslag van 9 eieren is het beter om het in 2-en te maken
Marsepeintaart
Snij de taart 2 keer doormidden
Breng jam aan op een laag
Breng slagroom of botercreme aan op andere laag
Stapel de lagen weer op elkaar en smeer af met botercreme
Kneed marsepein goed door, voeg kleurstof toe en leef je uit!
Botercreme
100 gram margarine
100 gram roomboter
200 gram poedersuiker
Mix 10 minuten
Slagroomtaart
Snij de taart 2 keer doormidden
Breng jam aan op een laag
Breng slagroom of banketbakkersroom aan op andere laag
Stapel de lagen weer op elkaar en smeer af met slagroom
Wentel de zijkanten door de nougatine of geschaafde amandelen
Versier met slagroom
Reacties
Een reactie posten