Een recept uit de Boodschappen van juni 2011 met een kleine aanvulling voor een extra lekker resultaat.
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes geperste knoflook
2 enkele kipfilets in reepjes
1 grote tomaat, ontveld en in stukjes gesneden
1 kleine winterwortel in blokjes
150 gram diepvrieserwten
3 augurken
peterselie
4 el gado-gado speciaal (poeder om saus te maken)
6 plakjes bladerdeeg
2 hardgekookte eieren
1 kippenbouillontablet
Bak de uien, knoflook en stukjes kip in arachide-olie.
Voeg tomaten, bouillontablet en ongeveer 80 ml water toe.
Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Voeg doperwten, wortel, augurk en peterselie toe.
Roerbak 4 à 5 minuten.
Roer de gado-gadopoeder erdoor.
Laat afkoelen.
Verwarm de oven op 200C.
Bekleed in grote of 2 kleine bakvormen met bladerdeeg.
Neem 2/3 van het deeg en rol dat een beetje uit zodat de bodem en de zijkanten bedekt zijn.
Verdeel de vulling over de vorm en leg er plakjes ei op.
Maak van het overige deeg een deksel en plak de randen samen.
Snijd een klein deegrondje uit in het midden en prik het deeg een paar keer in.
Bak de pastei 30 - 40 min onderin de oven.
Reacties
Een reactie posten