Recept uit de Delicious van september 2011 met een kleine variatie. In het oorspronkelijke recept zitten dunne preitjes, maar aangezien er in de winkel alleen maar hele dikke preien lagen, heb ik bos- of lenteuien genomen. En dat was erg lekker!
500 gr gemengde paddestoelen, schoongemaakt en in stukken gesneden
bos lente-uitjes
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
fijngehakte peterselie
boter
250 ml groentebouillon
250 ml slagroom
250 gr spaghetti
Parmezaanse kaas of Gran Padano
Snij het witte, onderste gedeelte van de uitjes af en kook de stukken in water met zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Giet af en meng met de olie en aijn, zout en peper en peterselie.
Laat een kwartiertje intrekken.
Snij het overgebleven groene gedeelte van de uitjes in reepjes en bak op zacht vuur ongeveer 5 minuten.
Voeg de paddenstoelen toe en bak goudbruin.
Voeg de bouillon en slagroom toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de spaghetti.
Als de saus erg dun blijft, kun je hem met een beetje maizena dikker maken.
Meng de spaghetti met de saus en verdeel de kaas erover.
Lekker met een glaasje witte wijn.
Reacties
Een reactie posten