Vandaag ben ik jarig en daar hoort natuurlijk taart bij! Eén van mijn favorieten is appeltaart. En vooral deze recht-toe-rechtaan taart die vroeger op de achterkant van het Honig zelfrijzend bakmeel stond. Op een gegeven moment werd dit recept veranderd, maar gelukkig was er nog een pak met het oude recept. Natuurlijk kun je nog noten of spijs toevoegen, maar zo is 'ie gewoon het allerlekkerst!
300 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr witte basterdsuiker
175 gr koude boter
1 losgeklopt ei
zout naar smaak
1 kg vaste zure appels
citroensap
50 gr rozijnen
75 gr suiker
3 tl kaneel
2 el paneermeel
Zeef het bakmeel en de basterdsuiker in een kom.
Voeg de boter in stukjes, 2/3 ei en zout naar smaak toe.
Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Laat het deeg op een koele plaats rusten.
Verwarm de oven op 175C.
Schil en snij de appels in stukjes.
Meng met de rozijnen, citroensap, suiker en kaneel.
Druk 3/4 van het deeg uit in een ingevette springvorm van 24 cm.
Verdeel het paneermeel over de bodem.
Vul de vorm met het appelmengsel.
Rol van het overgebleven deeg dunne rolletjes en leeg deze kruislings over het appelmengsel.
Bestrijk het deeg met het overgebleven ei.
Plaats de vorm onder in de oven en bak 75 minuten.
Laat de taart minimaal 1 uur afkoelen voordat je de rand van de vorm verwijderd.
Reacties
Een reactie posten