Een typisch Brits gerecht: worstjes in deeg. Ook weer uit Allerhande nr. 1 van 2012. Dit keer de hoeveelheden voor 4 personen aangehouden, maar het ging evengoed helemaal op.
50 gr zelfrijzend bakmeel
2 eieren
150 ml halfvolle melk
2 tl tijm
1 schaal runderchipolata (worstjes, 300 gr)
3 rode uien in ringen
300 gr sperziebonen, schoongemaakt
ovenschaal 20 x 20, ingevet
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng het bakmeel, de eieren en tijm.
Schenk de melk er al kloppend bij tot je een mooi beslag hebt.
Bak de worstjes 3 minuten in een beetje olie.
Leg ze in de ovenschaal en zet de schaal 5 minuten in de oven.
Haal de schaal eruit en schenk het beslag over de worstjes.
Zet de ovenschaal terug in de oven en bak 25 minuten.
Bak ondertussen de uiringen in het achtergebleven vet 15 minuten op laag vuur.
Roer er 150 ml water door en laat 2 minuten inkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
Serveer de worstjes in deeg met de uien en sperziebonen.
Reacties
Een reactie posten