Na al die oliebollen, wafels en andere snoeperijen is nu de tijd aangebroken om weer wat te letten op de lijn. Voor je het weet is het weer zomer.....
Dus de komende tijd wat slanke(re) gerechten. Toen de Delicious nog de Tip heette, zat er een keer een slank & gezondbijlage bij. Die maar weer eens tevoorschijn gehaald en vandaag deze slanke stamppot gemaakt.
4 kleine sjalotjes, in vieren
1 el margarine
1 el appelstroop
1 dl runderfond
400 gr aardappelen, geschild en in stukken
250 gr spruitjes, schoongemaakt
2 plakjes Coburgerham
2 biefstukjes
1 el olijfolie
halve el Zaanse mosterd
scheut magere melk
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Voeg na 10 minuten de spruitjes toe en kook ze samen verder gaar.
Bak ondertussen de sjalotjes glazig en goudbruin.
Voeg de fond en de appelstroop toe en laat inkoken tot er een paar lepels saus over zijn.
Snij de plakjes ham elk in twee smalle lange plakjes en wikkel ze om de biefstukjes.
Kwast de biefstukjes dun in met olijfolie.
Verhit een grillpan droog voor en rooster de biefstukjes aan beide kanten bruin.
Zet het vuur wat lager en bak de biefstukjes daarna rosé in 2-3 minuten per kant.
Giet de aardappelen en spruitjes af.
Voeg de mosterd, 1 el olijfolie en zoveel melk toe tot er een smeuïge massa ontstaat.
Stamp alles grof door elkaar.
Schep op elk bord een mooi bergje stamppot.
Leg de biefstukjes op de stamppot en verdeel daarover de sjalotjes.
Druppel de saus om de stamppot.
Kcal p.p.: ca. 495 | koolhydraten ca. 49 g
Reacties
Een reactie posten