Een weekje heerlijk op vakantie geweest in Drenthe, vandaar even geen nieuwe berichten. Maar natuurlijk hebben we daar ook gekookt en gegeten. Eén van de hoogtepunten was het bakken van wafels in een ouderwets gietijzeren wafelijzer boven een vuurkorf.
250 gr boter of margarine, gesmolten
500 gr zelfrijzend bakmeel
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
melk
Meng het bakmeel,vanillesuiker en eieren.
Voeg de gesmolten boter toe.
Voeg zoveel melk toe tot je een beslag hebt dat ongeveer zo dik is als yoghurt.
Zorg dat het ijzer goed heet is voor je de wafels gaat bakken.
Serveer met klontje boter, suiker en kaneel.
Hmmm, lekker wafels!
BeantwoordenVerwijderenHoeveel suiker moet er in naast de vanillesuiker?
BeantwoordenVerwijderenHallo anoniem,
VerwijderenNiets, de vanillesuiker is voldoende. Wel als je wafels gaat eten bestrooien met suiker natuurlijk!
Eet smakelijk