Nog een recept uit de laatste Allerhande. Het licht bittere smaakje van de witlof zorgt voor een frisse smaak.
250 gr tagliatelle
125 gr spekreepjes
1 teentje knoflook, geperst
1 bakje kastanjechampignons, in plakjes
1 tl gedroogde oregano
300 gr witlof, in de lengte in 4-en gesneden, kern verwijderd
125 ml crème fraîche
fijngehakte peterselie
Kook de tagliatelle gaar.
Bak de spekreepjes 5 minuten in een beetje olijfolie.
Haal de spekjes uit de pan.
Bak de champignons, knoflook en oregano 4 minuten in het achtergebleven vet.
Voeg de witlof toe en roerbak 2 minuten.
Doe de spekreepjes en crème fraîche erbij en verwarm op laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep het witlofmengsel over de pasta en strooi er wat fijngehakte peterselie over.
Een glas Marlborough Chardonnay Flying Kiwi smaakt er prima bij!
Reacties
Een reactie posten