Normaal gesproken maak je hachee met stoofvlees en dat vergt wel wat tijd. In deze versie neem je biefreepjes en 20 minuten later staat de hachee op tafel!
500 gr aardappelen, geschild en in stukken
4 sjalotjes, gepeld en in smalle partjes
2 granny smith appel, geschild en in partjes
1 el citroensap
1 kruidnagel
1 laurierblad
200 gr biefreepjes
1 dl water
1 bouillonblokje
1 dl melk
Kook de aardappelen gaar.
Meng de appelpartjes met de kruidnagel, laurierblad en citroensap.
Verwarm een klein klontje boter in een wok en bak de sjalotjes en appelpartjes 3 minuten.
Voeg het vlees toe en roerbak weer 3 minuten.
Voeg het water en de helft van het bouillonblokje toe en verwarm 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappelen af.
Verwarm de melk met de andere helft van het bouillonblokje, voeg de aardappels toe en stamp tot puree.
Schep de puree op een bord en verdeel de hachee erover.
Reacties
Een reactie posten