Door de spekjes een echte herfst-pasta, maar het recept komt dan ook uit de Delicious van oktober. Eigenlijk gaat er alleen pancetta in, maar daar had ik niet genoeg van en daarom heb ik er een half bakje spekreepjes aan toegevoegd.
175 gr pancetta, fijngesneden
200 gr macaroni of andere korte pasta
handje basilicum, grof gehakt
15 gr verse wittebroodkruim (fijngemalen uitgedroogde boterham)
20 gr pecorino of parmezaanse kaas
bechamelsaus
50 gr ongezouten boter
100 gr bloem
375 ml melk
30 ml witte wijn
150 ml slagroom
80 gr parmezaanse kaas of pecorino
Verwarm de oven voor op 200C.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer met een garde tot er een dikke pasta ontstaat.
Laat 1 - 2 minuten op laag vuur garen.
Zet het vuur weer wat hoger en voeg al roerend de melk toe tot je een dikke, gladde saus hebt.
Roer de wijn en de slagroom erdoor.
Neem van het vuur en roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de pancetta al omscheppend goudbruin en knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op verpakking.
Giet de pasta af en roer de bechamelsaus, pancetta en basilicum erdoor.
Schenk in een ovenschaal.
Meng het broodkruim met de kaas en strooi over de pasta.
Bak 20 - 25 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin en knapperig is.
175 gr pancetta, fijngesneden
200 gr macaroni of andere korte pasta
handje basilicum, grof gehakt
15 gr verse wittebroodkruim (fijngemalen uitgedroogde boterham)
20 gr pecorino of parmezaanse kaas
bechamelsaus
50 gr ongezouten boter
100 gr bloem
375 ml melk
30 ml witte wijn
150 ml slagroom
80 gr parmezaanse kaas of pecorino
Verwarm de oven voor op 200C.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer met een garde tot er een dikke pasta ontstaat.
Laat 1 - 2 minuten op laag vuur garen.
Zet het vuur weer wat hoger en voeg al roerend de melk toe tot je een dikke, gladde saus hebt.
Roer de wijn en de slagroom erdoor.
Neem van het vuur en roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de pancetta al omscheppend goudbruin en knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op verpakking.
Giet de pasta af en roer de bechamelsaus, pancetta en basilicum erdoor.
Schenk in een ovenschaal.
Meng het broodkruim met de kaas en strooi over de pasta.
Bak 20 - 25 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin en knapperig is.
Reacties
Een reactie posten