Het was vanmorgen grijs hefstweer. Ik had veel te doen, maar geen puf om iets aan te pakken. Toen moest ik denken aan een recept van Stephanie Versteeg uit de NRC.Next van vorige week onder de naam Troostrijk Herfstvoedsel. Dat was wat ik vandaag nodig had! Tussen het oud papier de krant van vorige week opgeduikeld en deze overheerlijke stoofschotel gemaakt. En zoals in de column staat: "...een huis gevuld met de geur van een pannetje stoofvlees...kan een hoop goed maken." En inderdaad werd het een prima dag.
2 uien, in achten gesneden
600 gr riblappen in blokjes
1 flesje bruin bier
3 blaadjes laurier
1 bouillonblokje
2 kruidnagels
roomboter
150 ml water
2 boterhammen, zonder korst
2 el mosterd
Verhit een flinke klont boter in een pan en bak de uien tot ze zacht en goudbruin zijn.
Haal de uien uit de pan, verhit nog wat boter en bak het vlees rondom bruin.
Verhit ondertussen het flesje bier met het water en het bouillonblokje.
Doe de uien weer bij het vlees in de pan en voeg voorzichtig het bier toe.
Doe de laurierblaadjes en kruidnagels in de pan
Smeer de mosterd over de boterhammen en leg de boterhammen met de besmeerde kant naar beneden op het vlees.
Laat minimaal 2 uur op een laag pitje stoven met een deksel op de pan.
Verwijder de laurier en kruidnagel.
Serveer met geroosterde aardappels en een salade.
2 uien, in achten gesneden
600 gr riblappen in blokjes
1 flesje bruin bier
3 blaadjes laurier
1 bouillonblokje
2 kruidnagels
roomboter
150 ml water
2 boterhammen, zonder korst
2 el mosterd
Verhit een flinke klont boter in een pan en bak de uien tot ze zacht en goudbruin zijn.
Haal de uien uit de pan, verhit nog wat boter en bak het vlees rondom bruin.
Verhit ondertussen het flesje bier met het water en het bouillonblokje.
Doe de uien weer bij het vlees in de pan en voeg voorzichtig het bier toe.
Doe de laurierblaadjes en kruidnagels in de pan
Smeer de mosterd over de boterhammen en leg de boterhammen met de besmeerde kant naar beneden op het vlees.
Laat minimaal 2 uur op een laag pitje stoven met een deksel op de pan.
Verwijder de laurier en kruidnagel.
Serveer met geroosterde aardappels en een salade.
Reacties
Een reactie posten