Wat staan er toch lekkere dingen in de supermarktbladen. Zo ook deze pasta met witlof uit het C1000-magazine. Het leek mij op het eerste gezicht een beetje saai, maar het bleek een aangename verrassing. Het frisse van de witlof combineert heel goed met het wat zware van de spekjes. Een aanrader!
2 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
600 gr witlof
3 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
250 gr magere spekreepjes
250 gr groene tagliatelle
2 el crème fraîche
Snij de onderkant van de struikjes witlof en maak de buitenste blaadjes los en houd ze apart.
Snij de rest van de witlof in de lengte in dunne reepjes.
Schep de reepjes om met 2 el olijfolie, de witte wijnazijn, peper en zout.
Verhit in een koekenpan de resterende eetlepel olijfolie en bak de spekreepjes hierin 4 minuten op hoog vuur.
Draai het vuur laag, voeg de bosui en de witlofblaadjes toe en bak 5 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en schep door het spek-witlofmengsel.
Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel crème fraîche op.
Serveer met de witlofsalade.
2 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
600 gr witlof
3 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
250 gr magere spekreepjes
250 gr groene tagliatelle
2 el crème fraîche
Snij de onderkant van de struikjes witlof en maak de buitenste blaadjes los en houd ze apart.
Snij de rest van de witlof in de lengte in dunne reepjes.
Schep de reepjes om met 2 el olijfolie, de witte wijnazijn, peper en zout.
Verhit in een koekenpan de resterende eetlepel olijfolie en bak de spekreepjes hierin 4 minuten op hoog vuur.
Draai het vuur laag, voeg de bosui en de witlofblaadjes toe en bak 5 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en schep door het spek-witlofmengsel.
Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel crème fraîche op.
Serveer met de witlofsalade.
Reacties
Een reactie posten