Deze quiche uit de Hallo Jumbo is eigenlijk vegetarisch, maar ik heb er nog uitgebakken spekjes aan toegevoegd.
5 plakjes bladerdeeg
2 el paneermeel
1 stronkje broccoli in kleine roosjes
250 gr sperziebonen
200 gr brie in plakken
125 gr spekreepjes
4 eieren, losgeklopt
200 gr crème fraîche
100 gr Emmentaler, geraspt
2 tl provencaalse kruiden
Verwarm de oven voor op 200C.
Bekleed een vorm van 24 cm met het bladerdeeg.
Prik een paar gaatjes in de bodem met een vork en strooi de paneermeel erover.
Kook de broccoli en de sperziebonen in 6 minuten beetgaar.
Bak de spekjes uit.
Meng de eieren met de crème fraîche, de Emmentaler, provencaalse kruiden, peper en zout.
Verdeel de uitgelekte groenten in de vorm, leg er de plakjes brie tussen.
Strooi de spekjes erover.
Schenk het eimengsel over de groenten.
Bak de quiche op de onderste richel in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een tomatensalade.
5 plakjes bladerdeeg
2 el paneermeel
1 stronkje broccoli in kleine roosjes
250 gr sperziebonen
200 gr brie in plakken
125 gr spekreepjes
4 eieren, losgeklopt
200 gr crème fraîche
100 gr Emmentaler, geraspt
2 tl provencaalse kruiden
Verwarm de oven voor op 200C.
Bekleed een vorm van 24 cm met het bladerdeeg.
Prik een paar gaatjes in de bodem met een vork en strooi de paneermeel erover.
Kook de broccoli en de sperziebonen in 6 minuten beetgaar.
Bak de spekjes uit.
Meng de eieren met de crème fraîche, de Emmentaler, provencaalse kruiden, peper en zout.
Verdeel de uitgelekte groenten in de vorm, leg er de plakjes brie tussen.
Strooi de spekjes erover.
Schenk het eimengsel over de groenten.
Bak de quiche op de onderste richel in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een tomatensalade.
Reacties
Een reactie posten