De nieuwste Delicious zat in de brievenbus en het thema is Italië. Alles ziet er ongelooflijk lekker uit! Om te beginnen deze Torte di Nocciola gemaakt voor het weekend.
Ik heb onderstaande hoeveelheden gehalveerd en dat was weer precies genoeg voor een springvorm van 15 cm.
250 gr hazelnoten
4 eieren, gesplitst
200 gr suiker
125 gr boter, op kamertemperatuur
100 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 tl bakpoeder, gezeefd
rasp van 1 citroen
Verwarm de oven voor op 180C.
Doe de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze in 7 minuten goudbruin.
Laat iets afkoelen en leg ze op een theedoek.
Sla de doek dubbel en sla de noten fijn met een steelpan of iets anders zwaars.
Klop 3 eidooiers 10 minuten met de suiker.
Voeg de boter, 200 gr van de gestampte hazelnoten, bakmeel, bakpoeder en citroenrasp erdoor.
Klop het eiwit tot slappe pieken en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier en schep het beslag erin.
Bak de taart 30 - 35 minuten in de oven totdat hij stevig is.
Neem de taart uit de oven, bestrijk de bovenkant met de overgebleven eidooier en verdeel de rest van de hazelnoten erover.
Bak de cake nog 5 - 10 minuten in de oven tot deze gaar is en de noten licht gekleurd.
Ik heb onderstaande hoeveelheden gehalveerd en dat was weer precies genoeg voor een springvorm van 15 cm.
250 gr hazelnoten
4 eieren, gesplitst
200 gr suiker
125 gr boter, op kamertemperatuur
100 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 tl bakpoeder, gezeefd
rasp van 1 citroen
Verwarm de oven voor op 180C.
Doe de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze in 7 minuten goudbruin.
Laat iets afkoelen en leg ze op een theedoek.
Sla de doek dubbel en sla de noten fijn met een steelpan of iets anders zwaars.
Klop 3 eidooiers 10 minuten met de suiker.
Voeg de boter, 200 gr van de gestampte hazelnoten, bakmeel, bakpoeder en citroenrasp erdoor.
Klop het eiwit tot slappe pieken en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier en schep het beslag erin.
Bak de taart 30 - 35 minuten in de oven totdat hij stevig is.
Neem de taart uit de oven, bestrijk de bovenkant met de overgebleven eidooier en verdeel de rest van de hazelnoten erover.
Bak de cake nog 5 - 10 minuten in de oven tot deze gaar is en de noten licht gekleurd.
Reacties
Een reactie posten