Op verschillende plekken zag ik dit recept voor een tomatensaus staan. Natuurlijk met wat variaties, maar deze heb ik gemaakt en behalve dat je huis heerlijk gaat ruiken, heb je 2 potten tomatensaus die goed kunnen dienen als basis voor door de pasta.
Voor ongeveer 2 potten:
1500 gr tomaten, gehalveerd
2 rode uien in grote stukken
2 teentje knoflook in plakjes
peper en zout
olijfolie
rozemarijn
balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de tomaten, ui, knoflook en rozemarijn op een bakplaat.
Bestrooi met zout en peper en giet er flinke scheut olijfolie overheen.
Hussel even door elkaar en verdeel over de bakplaat.
Zorg dat de tomaten los van elkaar liggen, dan roosteren ze beter.
Schuif de plaat in de oven en rooster de tomaat 30 - 40 minuten.
Pureer alles in een blender, keukenmachine of met een staafmixer.
Breng op smaak met een scheutje balsamicoazijn en eventueel nog wat zout en peper.
Giet de saus in schone potten en draai de deksel erop.
Zet de potten in een hoge pan en vul de pan met koud water tot boven de potten.
Breng aan de kook en laat 45 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
Zet het vuur uit en laat de potten in het water staan en haal ze pas uit de pan als de potten helemaal zijn afgekoeld.
Zo heb je geweckte tomatensaus en zijn de potten een paar maanden houdbaar.
Voor ongeveer 2 potten:
1500 gr tomaten, gehalveerd
2 rode uien in grote stukken
2 teentje knoflook in plakjes
peper en zout
olijfolie
rozemarijn
balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de tomaten, ui, knoflook en rozemarijn op een bakplaat.
Bestrooi met zout en peper en giet er flinke scheut olijfolie overheen.
Hussel even door elkaar en verdeel over de bakplaat.
Zorg dat de tomaten los van elkaar liggen, dan roosteren ze beter.
Schuif de plaat in de oven en rooster de tomaat 30 - 40 minuten.
Pureer alles in een blender, keukenmachine of met een staafmixer.
Breng op smaak met een scheutje balsamicoazijn en eventueel nog wat zout en peper.
Giet de saus in schone potten en draai de deksel erop.
Zet de potten in een hoge pan en vul de pan met koud water tot boven de potten.
Breng aan de kook en laat 45 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
Zet het vuur uit en laat de potten in het water staan en haal ze pas uit de pan als de potten helemaal zijn afgekoeld.
Zo heb je geweckte tomatensaus en zijn de potten een paar maanden houdbaar.
Reacties
Een reactie posten