Dit recept heb ik van Yummy in my Tummy geplukt, die het weer gebaseerd heeft op een recept van Jamie at home. Ik heb de hoeveelheden en sommige ingrediënten iets veranderd.
4 drumsticks
¾ afbakciabatta, in repen
2 takjes rozemarijn
10 plakken dunne bacon
50 gr vers geraspte Parmezaans kaas
1 el crème fraîche
75 gr jonge bladsla
sap van een halve citroen
1 teentje knoflook, geperst
3 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de broodrepen in een ovenschaal en leg de drumsticks erboven op.
Besprenkel met olijfolie en verdeel de fijngesneden rozemarijn erover.
Hussel goed door elkaar, zorg ervoor dat de kip bovenop komt te liggen.
Bak de kip met het brood 45 minuten in de oven.
Haal de schaal uit de oven en leg de plakjes bacon op de drumsticks en het brood.
Zet de schaal 15 minuten terug in de oven.
Laat iets afkoelen.
Meng de knoflook met het citroensap.
Voeg de crème fraîche, geraspte kaas, peper en zout toe en roer goed door elkaar.
Haal het vlees van de drumsticks, scheur de bacon in stukjes en breek het brood in kleinere stukken.
Leg de sla op een bord en verdeel de kip, bacon en broodcroutons over de sla.
Giet de dressing erover en schaaf er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.
4 drumsticks
¾ afbakciabatta, in repen
2 takjes rozemarijn
10 plakken dunne bacon
50 gr vers geraspte Parmezaans kaas
1 el crème fraîche
75 gr jonge bladsla
sap van een halve citroen
1 teentje knoflook, geperst
3 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de broodrepen in een ovenschaal en leg de drumsticks erboven op.
Besprenkel met olijfolie en verdeel de fijngesneden rozemarijn erover.
Hussel goed door elkaar, zorg ervoor dat de kip bovenop komt te liggen.
Bak de kip met het brood 45 minuten in de oven.
Haal de schaal uit de oven en leg de plakjes bacon op de drumsticks en het brood.
Zet de schaal 15 minuten terug in de oven.
Laat iets afkoelen.
Meng de knoflook met het citroensap.
Voeg de crème fraîche, geraspte kaas, peper en zout toe en roer goed door elkaar.
Haal het vlees van de drumsticks, scheur de bacon in stukjes en breek het brood in kleinere stukken.
Leg de sla op een bord en verdeel de kip, bacon en broodcroutons over de sla.
Giet de dressing erover en schaaf er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.
Reacties
Een reactie posten