Er zijn tijden geweest dat we ieder weekend een pak roze koeken verslonden, maar die liggen al weer een tijdje achter ons. Pas zag ik in Trouw een recept om deze koeken zelf te maken en op een druilerige dag als vandaag is dat een leuke bezigheid.
110 g bloem
100 g zachte boter
100 g suiker
2 eieren
1 citroen (alleen rasp)
snufje zout
boter en bloem voor invetten vorm
Glazuur:
100 g poedersuiker
rode limonade of fijngeprakte aardbeien of frambozen of kleurstof
Verwarm de oven voor op 160C.
Vet een muffinvorm in met boter en strooi er een beetje bloem in.
Klop de boter met de suiker in 5 minuten zacht en romig.
Voeg de citroenrasp toe en klop erdoor.
Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot elk ei is opgenomen.
Zeef de bloem en zout erboven en spatel dat door het deeg.
Vul de muffinvorm tot de helft met het deeg.
Dek af met een vel bakpapier en leg daar een platte bakplaat op, dat houdt het rijzen tegn.
Bak de koeken 18 minuten in de oven.
Haal de bakplaat en het papier eraf en zet nog 2 - 3 minuten terug in de oven, zodat ze een beetje kleur krijgen.
Laat de koeken afkoelen.
Meng de poedersuiker met zoveel vocht totdat je een dik glazuur hebt en verdeel dat met een lepel over de koeken.
Laat verder opstijven.
110 g bloem
100 g zachte boter
100 g suiker
2 eieren
1 citroen (alleen rasp)
snufje zout
boter en bloem voor invetten vorm
Glazuur:
100 g poedersuiker
rode limonade of fijngeprakte aardbeien of frambozen of kleurstof
Verwarm de oven voor op 160C.
Vet een muffinvorm in met boter en strooi er een beetje bloem in.
Klop de boter met de suiker in 5 minuten zacht en romig.
Voeg de citroenrasp toe en klop erdoor.
Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot elk ei is opgenomen.
Zeef de bloem en zout erboven en spatel dat door het deeg.
Vul de muffinvorm tot de helft met het deeg.
Dek af met een vel bakpapier en leg daar een platte bakplaat op, dat houdt het rijzen tegn.
Bak de koeken 18 minuten in de oven.
Haal de bakplaat en het papier eraf en zet nog 2 - 3 minuten terug in de oven, zodat ze een beetje kleur krijgen.
Laat de koeken afkoelen.
Meng de poedersuiker met zoveel vocht totdat je een dik glazuur hebt en verdeel dat met een lepel over de koeken.
Laat verder opstijven.
Reacties
Een reactie posten