Gisteren helemaal vergeten om een foto van deze salade te maken. Daarom maar een foto van het tijdschrift Lisa Kochen & Backen, waar dit recept uitkomt.
In het recept wordt uitgegaan van gele currypasta, maar dat kon ik zo snel niet vinden in de supermarkt, dus dan zelf maar wat kruiden door elkaar gegooid!
De salade is eigenlijk vegetarisch, maar voor wat meer bite en vulling heb ik nog stukjes kipfilet eraan toegevoegd.
Currypasta
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 tl sereh
1 tl laos
0,5 tl kaneel
2 gedroogde pepertjes
1 tl korianderzaadjes
0,25 tl kruidnagelpoeder
1 tl komijn
1 tl kurkuma
1 el kerriepoeder
1 à 2 el olijfolie
Salade
2 halve kipfilets, in kleine blokjes
kerriepoeder
100 gr rijst
1 bouillonblokje
150 gr diepvrieserwten
1 rode paprika, in stukjes
1 klein blikje ananas
2 lenteuitjes, in ringen
3 el crème fraîche
2 el yoghurt
peper en zout
Doe voor de currypasta alle ingrediënten, behalve de olie in een vijzel of keukenmachine en maal fijn. Doe er zoveel olie bij dat het een dikke pasta wordt.
Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje en laat daarna afkoelen.
Bestrooi de kipfilet met de kerriepoeder en bak in een beetje olie goudbruin en gaar.
Bak de paprika, erwtjes en lenteui een paar minuten in een beetje olie.
Voeg de currypasta toe en laat nog even doorbakken.
Laat de groenten en kip afkoelen.
Giet de ananas af, maar bewaar het sap.
Roer de crème fraîche met de yoghurt en ongeveer 3 el ananassap tot een dressing.
Meng de rijst met de kip, het groentenmengsel, de ananas en de dressing.
In het recept wordt uitgegaan van gele currypasta, maar dat kon ik zo snel niet vinden in de supermarkt, dus dan zelf maar wat kruiden door elkaar gegooid!
De salade is eigenlijk vegetarisch, maar voor wat meer bite en vulling heb ik nog stukjes kipfilet eraan toegevoegd.
Currypasta
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 tl sereh
1 tl laos
0,5 tl kaneel
2 gedroogde pepertjes
1 tl korianderzaadjes
0,25 tl kruidnagelpoeder
1 tl komijn
1 tl kurkuma
1 el kerriepoeder
1 à 2 el olijfolie
Salade
2 halve kipfilets, in kleine blokjes
kerriepoeder
100 gr rijst
1 bouillonblokje
150 gr diepvrieserwten
1 rode paprika, in stukjes
1 klein blikje ananas
2 lenteuitjes, in ringen
3 el crème fraîche
2 el yoghurt
peper en zout
Doe voor de currypasta alle ingrediënten, behalve de olie in een vijzel of keukenmachine en maal fijn. Doe er zoveel olie bij dat het een dikke pasta wordt.
Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje en laat daarna afkoelen.
Bestrooi de kipfilet met de kerriepoeder en bak in een beetje olie goudbruin en gaar.
Bak de paprika, erwtjes en lenteui een paar minuten in een beetje olie.
Voeg de currypasta toe en laat nog even doorbakken.
Laat de groenten en kip afkoelen.
Giet de ananas af, maar bewaar het sap.
Roer de crème fraîche met de yoghurt en ongeveer 3 el ananassap tot een dressing.
Meng de rijst met de kip, het groentenmengsel, de ananas en de dressing.
Reacties
Een reactie posten