Een beetje een wazige foto, maar dat komt door de stoom die vrijkomt als je het pakketje opent. We vonden het lekker, maar een beetje vlak van smaak, het zou wat spannender kunnen. Het recept komt uit Delicious nr.10.
500 gr aardappelen, geschild en in blokjes
1 ui, fijngesneden
300 gr paddenstoelenmelange, in grove stukken
35 gr boter, in stukjes
50 ml droge witte wijn
50 ml gevogeltefond of kippenbouillon
3 takjes tijm,
2 halve kipfilets
Verwarm de oven voor op 200C.
Kook de aardappelblokjes in 5 minuten beetgaar in water met zout.
Bak de ui, knoflook en paddenstoelen in 10 gr boter tot de ui glazig is.
Voeg de wijn en de bouillon toe en schep de aardappelen en de tijm erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg per persoon 2 ruime vellen aluminiumfolie op elkaar en verdeel het groentenmengsel.
Bestrooi de kipfilet met peper en zout en leg ze opengevouwen op de groenten.
Leg op de kip nog een paar klontjes boter, vouw het folie iets omhoog en schenk het resterende wijnvocht erbij.
Vouw de pakketjes losjes, maar goed dicht en bak ze in de voorverwarmde oven in 15 - 20 minuten gaar.
500 gr aardappelen, geschild en in blokjes
1 ui, fijngesneden
300 gr paddenstoelenmelange, in grove stukken
35 gr boter, in stukjes
50 ml droge witte wijn
50 ml gevogeltefond of kippenbouillon
3 takjes tijm,
2 halve kipfilets
Verwarm de oven voor op 200C.
Kook de aardappelblokjes in 5 minuten beetgaar in water met zout.
Bak de ui, knoflook en paddenstoelen in 10 gr boter tot de ui glazig is.
Voeg de wijn en de bouillon toe en schep de aardappelen en de tijm erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg per persoon 2 ruime vellen aluminiumfolie op elkaar en verdeel het groentenmengsel.
Bestrooi de kipfilet met peper en zout en leg ze opengevouwen op de groenten.
Leg op de kip nog een paar klontjes boter, vouw het folie iets omhoog en schenk het resterende wijnvocht erbij.
Vouw de pakketjes losjes, maar goed dicht en bak ze in de voorverwarmde oven in 15 - 20 minuten gaar.
Reacties
Een reactie posten