Het is weer aspergetijd, maar om ze nou alleen op de klassieke manier te eten... Vandaag werd het deze bladerdeegtaart uit de Boodschappen. Voor twee personen met een salade erbij een prima maaltijd. Maar het kan ook als voorgerecht voor 4 personen of als borrelhap.
500 gr witte asperges, geschild
1 rol koelvers bladerdeeg
200 ml crème fraîche
1 ei
1 el Italiaanse kruiden
75 gr gekookte ham
1 el olijfolie
basilicumblaadjes voor de garnering
Kook de asperges 10 minuten in ruim water met zout.
Schep ze uit de pan en laat goed uitlekken.
Bekleed een bakplaat met het bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200C.
Klop de crème fraîche los met het ei en breng op smaak met de kruiden, zout en peper.
Bestrijk het bladerdeeg met de room.
Halveer de plakken ham in de lengte.
Verdeel de asperges over de taart en vlecht de ham erdoor.
Bestrijk de asperges en de ham met de olijfolie en bak de taart onderin de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat 5 minuten rusten, garneer met basilicum en snijd de taart in stukken.
500 gr witte asperges, geschild
1 rol koelvers bladerdeeg
200 ml crème fraîche
1 ei
1 el Italiaanse kruiden
75 gr gekookte ham
1 el olijfolie
basilicumblaadjes voor de garnering
Kook de asperges 10 minuten in ruim water met zout.
Schep ze uit de pan en laat goed uitlekken.
Bekleed een bakplaat met het bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200C.
Klop de crème fraîche los met het ei en breng op smaak met de kruiden, zout en peper.
Bestrijk het bladerdeeg met de room.
Halveer de plakken ham in de lengte.
Verdeel de asperges over de taart en vlecht de ham erdoor.
Bestrijk de asperges en de ham met de olijfolie en bak de taart onderin de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat 5 minuten rusten, garneer met basilicum en snijd de taart in stukken.
Reacties
Een reactie posten