Ik had mij een voorstelling gemaakt hoe halloumi smaakte en het klopte precies. Een beetje zoutig, stevige structuur, en heel lekker in deze pastasalade. Het recept heb ik van Simone's Kitchen, maar wel een beetje aangepast want ik had niet alles in huis. De pasta is volkoren penne, voor de foto was witte pasta mooier geweest ;-)
150 gr pasta
handvol diepvrieserwten
2 el olijfolie
stuk halloumi in stukjes gesneden
basilicum
rucola
2 el mayonaise
3 el yoghurt
1,5 el citroensap
beetje mierikswortel (eventueel)
peper
zout
Kook de pasta gaar en doe de laatste twee minuten de doperwtjes erbij.
Giet af en spoel na met koud water.
Klop een dressing van de mayonaise, yoghurt, citroensap, peper, zout en eventueel de mierikswortel.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes halloumi goudbruin en krokant.
Let op, het kan erg spatten.
Meng de pasta en erwtjes met de dressing.
Schep er basilicum en wat rucola door.
Doe de salade op een bord en verdeel de stukjes halloumi over de salade en garneer met nog wat basilicumblaadjes en rucola.
150 gr pasta
handvol diepvrieserwten
2 el olijfolie
stuk halloumi in stukjes gesneden
basilicum
rucola
2 el mayonaise
3 el yoghurt
1,5 el citroensap
beetje mierikswortel (eventueel)
peper
zout
Kook de pasta gaar en doe de laatste twee minuten de doperwtjes erbij.
Giet af en spoel na met koud water.
Klop een dressing van de mayonaise, yoghurt, citroensap, peper, zout en eventueel de mierikswortel.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes halloumi goudbruin en krokant.
Let op, het kan erg spatten.
Meng de pasta en erwtjes met de dressing.
Schep er basilicum en wat rucola door.
Doe de salade op een bord en verdeel de stukjes halloumi over de salade en garneer met nog wat basilicumblaadjes en rucola.
Reacties
Een reactie posten