Tot voor kort kocht ik kant-en-klare hummus, maar dit recept is makkelijk en lekker! Ik varieer een beetje met wat er in huis is. Soms voeg ik een verse tomaat aan toe, ras-el-hanout of sumak. Veel gaat op gevoel, dus het smaakt iedere keer een beetje anders.....
1 klein blikje kikkererwten
40 gr tahin (sesampasta)
3 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
citroensap
mespunt komijn
1 teentje knoflook
scheutje olijfolie
peper
zout
sumak / ras-el-hanout
Doe de kikkererwten met de knoflook, tahin, komijnpoeder, olijfolie en een flinke kneep citroensap in de keukenmachine en maal tot een fijne puree.
Doe de tomaatstukjes erbij en pureer nogmaals.
Voeg zoveel water toe tot het de structuur heeft die je lekker vindt.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensap of sumak of ras-el-hanout.
1 klein blikje kikkererwten
40 gr tahin (sesampasta)
3 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
citroensap
mespunt komijn
1 teentje knoflook
scheutje olijfolie
peper
zout
sumak / ras-el-hanout
Doe de kikkererwten met de knoflook, tahin, komijnpoeder, olijfolie en een flinke kneep citroensap in de keukenmachine en maal tot een fijne puree.
Doe de tomaatstukjes erbij en pureer nogmaals.
Voeg zoveel water toe tot het de structuur heeft die je lekker vindt.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensap of sumak of ras-el-hanout.
Reacties
Een reactie posten