Van de scheurkalender van Brenda Kookt, deze groenteballetjes met zoetzure saus. Lekker en ook best wel snel, wat fijn is na een dag werken.
1 pak vegetarische groenteballetjes
2 cm verse gember, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 el wokolie of olijfolie
2 el ketchup
2 el azijn
2 el ketjap manis
1 el maizena
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 klein blokje ananasstukjes op siroop
2 kopjes rijst
600 gr chinese roerbakgroente
2 cm verse gember, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
2 el wokolie
1 tl sambal
oestersaus / ketjap
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de gember en de knoflook kort in de wokolie.
Voeg de ketchup, azijn, ketjap, maizena, basterdsuiker, ananas met siroop er aan toe en laat 3 minuten zachtjes koken.
Bak de groenteballetjes goudbruin.
Verhit in een wok 2 el olie en fruit de knoflook, gember en sambal kort aan.
Voeg de roerbakgroente toe en bak deze al omscheppend beetgaar.
Breng op smaak met oestersaus en/of ketjap.
Reacties
Een reactie posten