Saaie foto, maar o zo lekker.... We vinden rijstepap erg lekker, maar de pap uit de supermarkt is vaak wat aan de dunne kant. Tijd om het dus zelf te maken! Wel het recept gebruikt van Allerhande, dus toch een beetje supermarkt. Deze hoeveelheid is voor 4 personen of gewoon twee dagen achter elkaar dit lekkere toetje eten.
1 vanillestokje
1 liter volle melk
200 gr risottorijst
1 mespunt zout
1 el witte basterdsuiker
Plus voor een extra luxe versie:
1 el ongezouten roomboter
125 ml slagroom
1 el suiker
Snijd het vanillestokje open en schraap de merg eruit.
Breng in een pan met een dikke bodem de melk met het vanillestokje en de merg aan de kook.
Voeg de rijst en het zout toe en breng het al roerend opnieuw aan de kook.
Zet de pan op het laagste pitje en met een vlamverdeler en kook de rijst in 30 - 45 minuten helemaal gaar.
Roer regelmatig, want het kan snel aanbranden.
Neem de pan van het vuur, haal het vanillestokje eruit en breng de rijstepap op smaak met de basterdsuiker.
Laat voor de luxe versie de roomboter smelten in de warme pap.
En / of klop de slagroom met de suiker stijf en schep door de afgekoelde pap.
Ook lekker met bessensap!
1 vanillestokje
1 liter volle melk
200 gr risottorijst
1 mespunt zout
1 el witte basterdsuiker
Plus voor een extra luxe versie:
1 el ongezouten roomboter
125 ml slagroom
1 el suiker
Snijd het vanillestokje open en schraap de merg eruit.
Breng in een pan met een dikke bodem de melk met het vanillestokje en de merg aan de kook.
Voeg de rijst en het zout toe en breng het al roerend opnieuw aan de kook.
Zet de pan op het laagste pitje en met een vlamverdeler en kook de rijst in 30 - 45 minuten helemaal gaar.
Roer regelmatig, want het kan snel aanbranden.
Neem de pan van het vuur, haal het vanillestokje eruit en breng de rijstepap op smaak met de basterdsuiker.
Laat voor de luxe versie de roomboter smelten in de warme pap.
En / of klop de slagroom met de suiker stijf en schep door de afgekoelde pap.
Ook lekker met bessensap!
Reacties
Een reactie posten