Deze romige courgettequiche uit de Allerhande zag er zo zomers en vrolijk uit, dat ik er meteen zin in kreeg.
De quiche is makkelijk te maken, je hoeft niet eerst iets te koken of te bakken, alles gaat er rauw in. Dat scheelt weer afwas! Eigenlijk een recept voor 4 personen, maar omdat ik geen kleine quichevorm heb deze hoeveelheden aangehouden. En de taart ging evengoed schoon op.
2 courgettes
250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
klein bosje peterselie
4 eieren
185 gr Paturain Cuisine noflook & fijne kruiden
100 gr Coburgerham, in reepjes
1 rol koelvers bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 180C.
Schaaf met een kaasschaaf de courgette in de lengte in linten. (Neem de zadenlijst niet mee, dus aan vier kanten schaven tot de zadenlijst overblijft)
Hak de peterselie fijn.
Klop de eieren los met de peterselie, Paturain, peper en zout.
Bekleed een ingevette quichevorm van 28 cm met het bladerdeeg.
Meng de courgettelinten en de ham door het eimengsel en verdeel over het bladerdeeg.
Verdeel de tomaatjes met de snijkant naar boven over de taart.
Bak de quiche in 45 minuten iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en laat 10 minuten rusten.
De quiche is makkelijk te maken, je hoeft niet eerst iets te koken of te bakken, alles gaat er rauw in. Dat scheelt weer afwas! Eigenlijk een recept voor 4 personen, maar omdat ik geen kleine quichevorm heb deze hoeveelheden aangehouden. En de taart ging evengoed schoon op.
2 courgettes
250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
klein bosje peterselie
4 eieren
185 gr Paturain Cuisine noflook & fijne kruiden
100 gr Coburgerham, in reepjes
1 rol koelvers bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 180C.
Schaaf met een kaasschaaf de courgette in de lengte in linten. (Neem de zadenlijst niet mee, dus aan vier kanten schaven tot de zadenlijst overblijft)
Hak de peterselie fijn.
Klop de eieren los met de peterselie, Paturain, peper en zout.
Bekleed een ingevette quichevorm van 28 cm met het bladerdeeg.
Meng de courgettelinten en de ham door het eimengsel en verdeel over het bladerdeeg.
Verdeel de tomaatjes met de snijkant naar boven over de taart.
Bak de quiche in 45 minuten iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en laat 10 minuten rusten.
Reacties
Een reactie posten