Links zoals het in de Boodschappen stond en rechts zoals het op ons bord lag. Duidelijk wat gephotoshopt, want gekookte kriel die er gebakken uitziet.... Ik had een beetje mijn twijfels toen ik er mee bezig was en her en der wat proefde, maar uiteindelijk was het erg lekker. Verfijnd. Ik zou er alleen wat meer kleur aan willen hebben. Lekker met doperwtjes en een groene salade.
500 gr krieltjes in schil
150 gr boter
2 sjalotjes, fijngesneden
200 ml witte wijn
100 ml room
4 zakjes groene thee met jasmijn of jasmijnthee
2 tilapiafilets
peterselie
Kook de krieltjes in 20 minuten gaar.
Verhit 2 el van de boter en bak de sjalotjes glazig.
Voeg de wijn toe en kook in 7 minuten in.
Neem de pan van het vuur, voeg de room en 2 theezakjes toe en laat 10 minuten trekken.
Zet intussen met de overige theezakjes 1 liter thee.
Verwarm de oven voor op 120C.
Leg de tilapiafilets in een ovenschaal en schenk de hete thee erover.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de vis ongeveer 7 minuten in de oven.
Verwijder de theezakjes uit de saus en zeef de saus.
Verwarm de saus op een laag vuur en voeg blokje voor blokje al roerend de rest van de boter toe.
Verdeel de krieltjes over de borden en bestrooi met peterselie en zout.
Leg de gepocheerde tilapia ernaast en giet wat saus over de vis.
Serveer met doperwten en een salade.
500 gr krieltjes in schil
150 gr boter
2 sjalotjes, fijngesneden
200 ml witte wijn
100 ml room
4 zakjes groene thee met jasmijn of jasmijnthee
2 tilapiafilets
peterselie
Kook de krieltjes in 20 minuten gaar.
Verhit 2 el van de boter en bak de sjalotjes glazig.
Voeg de wijn toe en kook in 7 minuten in.
Neem de pan van het vuur, voeg de room en 2 theezakjes toe en laat 10 minuten trekken.
Zet intussen met de overige theezakjes 1 liter thee.
Verwarm de oven voor op 120C.
Leg de tilapiafilets in een ovenschaal en schenk de hete thee erover.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de vis ongeveer 7 minuten in de oven.
Verwijder de theezakjes uit de saus en zeef de saus.
Verwarm de saus op een laag vuur en voeg blokje voor blokje al roerend de rest van de boter toe.
Verdeel de krieltjes over de borden en bestrooi met peterselie en zout.
Leg de gepocheerde tilapia ernaast en giet wat saus over de vis.
Serveer met doperwten en een salade.
Reacties
Een reactie posten