Minstens 1 x per week probeer ik een salade mee naar het werk te nemen voor lunch, in plaats van 4 boterhammen met het een of ander. Gisteren was dat deze couscoussalade.
120 gr couscous (Maroc van Lassie)
1 granaatappel
250 gr champignons, in kwarten
1 teentje knoflook, geperst
25 gr hazelnoten, grof gehakt
olijfolie
150 gr spinazie
10 gr munt
100 gr feta, verkruimeld
citroensap
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de granaatappel en klop met een houten lepel de pitjes eruit.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de champignons met de knoflook goudbruin.
Voeg handje voor de handje de spinazie toe en laat deze al roerend slinken.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de couscous los en roer er een klein beetje olijfolie en citroensap naar smaak door.
Schep het champigonmengsel erdoor.
Verdeel de couscous over 2 borden en bestrooi met de hazelnoten, granaatappelpitten, feta en fijngesneden munt.
Reacties
Een reactie posten