Doorgaan naar hoofdcontent

Ottolenghi's kwarktaartjes met honing en tijm

Uit het boek Simpel van Ottolenghi deze twee kleine kwarktaartjes. Heerlijk als dessert. Het recept in het boek is voor een taart van 23 cm. Die zouden we wel lusten met z'n tweetjes, maar heel goed is dat natuurlijk niet. Daarom heb ik het recept door vieren gedeeld en in 2 pvc-ringen van 8 cm, twee kleine eenpersoonstaartjes gemaakt.
Om het makkelijker te maken hieronder tussen haakjes de hoeveelheden voor een grote taart.

125 (500) gr Griekse yoghurt
50 (200) gr Digestive koekjes, verkruimeld
20 (80) gr boter, gesmolten
halve (1,5) el tijmblaadjes
100 (400) gr MonChou
10 (40) gr poedersuiker
0,25 (1) tl citroenrasp
35 (150) gr witte chocolade in blokjes
15 (60) gr honing

Zet de vormpjes op een stuk bakpapier of bekleed een springvorm van 23 cm met bakpapier.
Schep de yoghurt in een theedoek, haal de punten bij elkaar en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Je moet ongeveer 85 (340) gr dikke yoghurt overhouden. Zet dit tot gebruik opzij.

Roer het kruim van de koekjes met de gesmolten boter en kwart eetlepel tijmblaadjes door elkaar en druk het mengsel uit op de bodem van de vormpjes.
Zet in de koelkast.

Klop de verse roomkaas (MonChou), uitgelekte yoghurt, poedersuiker en citroenrasp met een mixer tot een glad mengsel.

Laat de chocolade smelten: doe de blokjes in een kom en zet deze op een pan met zacht kokend water. Pas op dat het water de bodem van de kom niet raakt.
Roer de chocolade door tot die gesmolten is.
Schep de gesmolten chocolade door het roomkaasmengsel.

Verdeel het chocolade-roomkaasmengsel over de biscuitbodems en laat minstens 2 uur en maximaal 2 dagen opstijven in de koelkast.

Verwarm vlak voor het serveren de honing met de resterende tijmblaadjes op zacht vuur.
Sprenkel de honing over de kwarktaartjes.

Haal de taartjes uit de vorm en serveer!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...