De stapel uitgescheurde pagina's met nog te maken recepten, valt bijna om. Daarom heb ik mijzelf de komende week ten doel gesteld om alleen maar uit deze stapel te koken en als het lekker is, meteen op het blog zetten zodat de papieren versie weg kan!
Om te beginnen met deze crispy sticks, een zomers, vegetarisch gerecht uit de Boodschappen. Lekker met ook nog een groene salade.
1 blikje ananasstukjes à 225 gr
1 blikje mais à 150 gr, uitgelekt
1/2 rode peper, zonder zaadjes en in ringetjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
3 el arachideolie
1 el citroensap
400 gr krieltjes, koelvers
1 rode paprika, in blokjes
1 pak Valess Crispy Sticks
Giet de ananas af en houd 2 el van het sap achter.
Snijd de stukjes iets kleiner.
Meng de ananasstukjes met de mais, rode peper, helft van de ui, 1 el arachideolie, 2 el ananassap en het citroensap.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit 1 el olie of boter in een koekenpan en bak de krieltjes met de resterende ui en de paprikablokjes gaar en goudbruin.
Bak de crispy sticks 9 minuten in de Airfyer op 200C. (of bak ze in een koekenpan in de resterende olie krokant en goudbruin)
Serveer de sticks met de krieltjes en de salsa.
Om te beginnen met deze crispy sticks, een zomers, vegetarisch gerecht uit de Boodschappen. Lekker met ook nog een groene salade.
1 blikje ananasstukjes à 225 gr
1 blikje mais à 150 gr, uitgelekt
1/2 rode peper, zonder zaadjes en in ringetjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
3 el arachideolie
1 el citroensap
400 gr krieltjes, koelvers
1 rode paprika, in blokjes
1 pak Valess Crispy Sticks
Giet de ananas af en houd 2 el van het sap achter.
Snijd de stukjes iets kleiner.
Meng de ananasstukjes met de mais, rode peper, helft van de ui, 1 el arachideolie, 2 el ananassap en het citroensap.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit 1 el olie of boter in een koekenpan en bak de krieltjes met de resterende ui en de paprikablokjes gaar en goudbruin.
Bak de crispy sticks 9 minuten in de Airfyer op 200C. (of bak ze in een koekenpan in de resterende olie krokant en goudbruin)
Serveer de sticks met de krieltjes en de salsa.
Reacties
Een reactie posten