Het gaat goed met de door mijzelf opgelegde uitdaging om deze week iedere dag uit de stapel papieren recepten iets te maken en op het blog te zetten als het voor herhaling vatbaar is. Nou, dat is deze spaghetti uit de Boodschappen zeker! Bij het woord vanilleroomsaus denk ik over het algemeen aan lekkere toetjes, maar de subtiele smaak van vanille doet het dus ook heel goed bij asperges.
400 gr witte asperges, geschild
250 gr dikke spaghetti, bv Bucatini no. 9
half vanillestokje
2 eidooiers
150 ml crème fraîche
50 gr amandelschaafsel
beetje citroensap
Schaaf met een dunschiller de helft van de asperges in dunne linten.
Snijd de rest in stukjes van 3 cm en kook deze in 5 minuten beetgaar in water met zout.
Schep ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Kook de spaghetti in het achtergebleven kookwater gaar.
Voeg de laatste minuut de aspergelinten toe.
Snijd ondertussen het halve vanillestokje open en schraap de merg eruit.
Klop de eidooiers los met de merg, crème fraîche, peper en zout.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Giet de spaghetti af en houd wat kookwater apart.
Laat goed uitlekken en doe alles terug in de pan.
Roer de eierroom en de stukjes asperges door de spaghetti.
Roer op een laag pitje tot de saus licht gebonden is.
Voeg eventueel wat van het kookwater toe als het de saus te dik is of het geheel te droog.
Breng op smaak met een klein kneepje citroensap.
Verdeel over 2 borden en bestrooi met de amandelen.
400 gr witte asperges, geschild
250 gr dikke spaghetti, bv Bucatini no. 9
half vanillestokje
2 eidooiers
150 ml crème fraîche
50 gr amandelschaafsel
beetje citroensap
Schaaf met een dunschiller de helft van de asperges in dunne linten.
Snijd de rest in stukjes van 3 cm en kook deze in 5 minuten beetgaar in water met zout.
Schep ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Kook de spaghetti in het achtergebleven kookwater gaar.
Voeg de laatste minuut de aspergelinten toe.
Snijd ondertussen het halve vanillestokje open en schraap de merg eruit.
Klop de eidooiers los met de merg, crème fraîche, peper en zout.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Giet de spaghetti af en houd wat kookwater apart.
Laat goed uitlekken en doe alles terug in de pan.
Roer de eierroom en de stukjes asperges door de spaghetti.
Roer op een laag pitje tot de saus licht gebonden is.
Voeg eventueel wat van het kookwater toe als het de saus te dik is of het geheel te droog.
Breng op smaak met een klein kneepje citroensap.
Verdeel over 2 borden en bestrooi met de amandelen.
Reacties
Een reactie posten