Een maaltijd om je vingers bij af te likken en die ook nog eens in 20 minuten op tafel staat. Beter kan bijna niet!
De klassieke combinatie van tomaat, basilicum en mozzarella kan dus ook heel goed in een warme variant met pasta.
250 gr spaghetti
70 gr zongedroogde tomaatjes
1,5 el tomatenpuree
3 el olijfolie
6 plakken Parma- of Coburgerham
2 teentjes knoflook
basilicum
rucola
1 bol mozzarella
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Mix de tomaatjes, knoflook en tomatenpuree in een keukenmachine of met een staafmixer glad.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tomatensaus op laag vuur 5 minuten.
Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe om de saus smeuïg te maken.
Verhit de rest van de olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de hamplakken krokant.
Roer de spaghetti door de tomatensaus en verdeel over twee borden.
Bestrooi met basilicum en rucola.
Scheur de mozzarella en leg deze samen met de krokante ham op de pasta.
basilicum
rucola
1 bol mozzarella
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Mix de tomaatjes, knoflook en tomatenpuree in een keukenmachine of met een staafmixer glad.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tomatensaus op laag vuur 5 minuten.
Voeg een paar lepels kookvocht van de pasta toe om de saus smeuïg te maken.
Verhit de rest van de olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de hamplakken krokant.
Roer de spaghetti door de tomatensaus en verdeel over twee borden.
Bestrooi met basilicum en rucola.
Scheur de mozzarella en leg deze samen met de krokante ham op de pasta.
Reacties
Een reactie posten