Het zag er naar uit dat het vanavond een beetje haasten zou worden. En er lagen nog wat restjes groenten in de koelkast en kelder. Dat samen zorgde ervoor dat ik gisteren al deze groentetaart uit de Delicious van juni gemaakt heb en de restjes meteen weggewerkt werden.
Het taartje was lekker, maar we misten wat pit. Volgende keer misschien lekker gekruid gehakt aan toevoegen.
500 gr bloem
3 el olijfolie
500 gr groenten (bv aardappel, ui, paprika, doperwtjes, peultjes, wortel) in stukjes
1 teentje knoflook, geperst
4 el tomatensaus
1 losgeklopt ei met 1 el water
Meng de bloem goed met 225 ml water.
Voeg de olijfolie en een flinke snuf zout toe en kneed tot een soepel en elastisch deeg.
Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Bak alle groenten apart beetgaar in een scheutje olijfolie.
Voeg alle groenten samen en breng op smaak met zout, peper en knoflook.
Verwarm de oven voor op 180C.
Verdeel het deeg 2 delen, waarbij 1 deel iets groter is.
Neem het grootste deel en rol uit zodat je de bodem en de rand van een springvorm kunt bekleden.
Vul de taart met de groenten.
Schep de tomatensaus erover.
Rol de rest van het deeg uit en vorm er een deksel van die je over de vulling legt.
Bestrijk de bovenkant met het ei.
Bak de taart 40 - 45 minuten in de oven.
Reacties
Een reactie posten