Paella is Spaans en dus hoort er chorizo in. En meestal ook wel vis. In de Allerhande staat een paella zonder vis, maar met kipdrumsticks. Die heb ik vervangen door kippendijfilet en de chorizo door salami. Heel erg Spaans is niet meer, het neigt meer naar risotto, vandaar de naam!
1 zakje saffraan
0,5 l hete kippenbouillon
3-4 kippendijfilets
3 trostomaten
1 ui, gesnipperd
1 ons salami
2 tenen knoflook, in plakjes
200 gr risottorijst
150 gr doperwten (diepvries)
Doe de saffraan met 2 el bouillon in een kommetje.
Bestrooi de kip met peper en zout.
Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees op een grove rasp totdat je alleen een vel over hebt.
Gooi het vel weg.
Bak de kip in 5 minuten rondom bruin in olijfolie.
Voeg de ui en salami toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zien.
Bak de tomatenpulp 3 minuten mee.
Schenk de rest van de bouillon en saffraan erbij.
Breng aan de kook en roer 1 keer goed door.
Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken.
Voeg eventueel nog wat bouillon of water toe als het te droog wordt.
Voeg na 15 minuten de erwten toe.
Reacties
Een reactie posten