In Allehande nr. 6 staan weer veel aantrekkelijke zomerrecepten. Eén daarvan is deze Portugese salade. Als suggestie staat erbij dat het lekker is met peultjes. Ik heb de peultjes er meteen maar in gedaan. Zo had ik gisteravond weer een lekkere maaltijdsalade op het werk.
500 gr krieltjes (nieuwe oogst)
half potje gegrilde paprika
1 bosui
100 gr peultjes
1 gerookte kipfilet
half rood pepertje
peterselie
2 el mayonaise
1 el yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
Boen de aardappeltjes schoon, snij ze in stukken en kook ze beetgaar.
Kook de peultjes in ongeveer 4 minuten ook gaar.
Spoel ze af met koud water.
Snij de paprika in reepjes.
Snij de bosui in ringetjes.
Snij de kipfilet in plakjes.
Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij de peper in kleine stukjes.
Meng de aardappelen met de peultjes, paprika, bosui, kip en peper.
Meng de mayonaise met de yoghurt, knoflook en peterselie en meng door de salade.
Reacties
Een reactie posten