Op deze pizza zit geen tomatensaus, vandaar 'witte pizza'. Daarbij een glas witte wijn in de tuin, wat wil een mens nog meer? Een lekker toetje, maar dat komt morgen.
1 pak pizzadeeg
250 gr ricotta
3 - 4 teentje knoflook, geperst
peterselie, fijngehakt
peper en zout
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
150 gr oesterzwammen, in repen
125 gr gerookte spekreepjes
1 bol mozzarella in stukken gescheurd.
Verwarm de oven voor op 200C.
Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de ricotta met de knoflook, peterselie, peper en zout.
Bak de spekjes op middelhoog vuur uit.
Voeg de paddenstoelen toe en bak mee tot ze geslonken zijn.
Verdeel het deeg in twee stukken en rol uit tot pizza's.
Verdeel de ricotta over het deeg.
Verdeel het champignonmengsel over de pizza's.
Bestrijk de randen met een beetje olijfolie en zet de pizza's in de oven.
Leg na 10 minuten de mozzarella op de pizza.
Bak nog eens 15 minuten.
Reacties
Een reactie posten