Manlief is voor zijn werk even van huis, dus dat biedt mogelijkheden tot het eten van zaken die bij hem niet zo in de smaak vallen. Hij lust gelukkig heel veel, maar rabarber hoort daar nou eenmaal niet bij. Bij mijn ouders staat er een flinke rabarberstruik in de tuin, dus daar heb ik een paar stengels gehaald.
300 gr rabarber
1 zakje vanillesuiker
suiker
60 gr bloem
30 gr suiker
30 gr koude boter
0,5 el koud water
2 el Cruesli
Verwarm de oven voor op 180C.
Snij de rabarber in kleine stukjes en doe die in een magnetronschaal met 3 el water.
Kook de rabarber in de magnetron in 5 minuten tot moes.
Breng op smaak met de vanillesuiker en suiker.
Verdeel de moes over 2 ovenschaaltjes.
Maak het deeg door de bloem, suiker, boter, water en cruesli door elkaar de roeren tot een kruimelig deeg.
Verdeel over de rabarbermoes.
Bak de crumble in 25 - 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Serveer met een bolletje vanilleijs of crème fraîche.
Reacties
Een reactie posten