Involtini zijn opgerolde, gevulde vleesrolletjes. Je kunt ze met rundvlees, varkensvlees of kip maken. Ik had vandaag hele dunne biefstukjes genomen. Helaas was het niet helemaal wat ik ervan verwacht had, maar dat kwam omdat het vlees een behoorlijk sterke smaak had. Alsof het al wat ouder was. Jammer, maar op zich is het een lekker recept.
4 dunne biefstukjes à 60 gram
35 gr verse broodkruimels
25 gr pijnboompitjes, licht geroosterd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 el rozijnen
wat verse kruiden als peterselie, basilicum, tijm
olijfolie
3 sjalotjes, in dunne ringen
100 ml witte wijn
1 blik gepelde tomaten
Verwarm de oven voor op 160 C.
Leg de biefstukjes tussen plastic en sla ze zo dun mogelijk.
Meng de broodkruimels met de rozijnen, pijnboompitten, peper en zout, helft van de knoflook en de verse kruiden.
Voeg een flinke scheut olijfolie toe.
Schep op ieder biefstukje een schep van de vulling.
Rol de lapjes op en zet ze vast met een cocktailprikker of een touwtje.
Bak de rolletjes in een ovenvaste pan in een beetje olijfolie bruin.
Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak ongeveer 2 minuten.
Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken.
Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
Zet de pan in de oven en laat 1 tot 1,5 uur smoren tot het vlees zacht is.
Serveer met pasta en een salade.
Reacties
Een reactie posten