Dit behoorlijk zoete dessert-taartje van Annabel Langbein is reuze makkelijk te maken en lekker zomers.
Ik heb de hoeveelheden gehalveerd zodat ik genoeg had voor een klein taartje van 15 cm. Evengoed bleef er nog heel wat vulling over, maar dat heb ik in de diepvriezer gedaan en is nu lekker aardbeienijs!
100 gr Digestive biscuits
0,5 tl kaneel
100 gr gesmolten boter
1 eiwit, op kamertemperatuur
125 gr suiker
125 gr aardbeien + paar voor garnering
1 el citroensap
1 tl vanille-extract
Bekleed de bodem van een springvorm van 15 cm met bakpapier.
Verkruimel de koekjes en roer de kaneel en de gesmolten boter door de kruimels.
Druk de kruimels stevig op de bodem van de springvorm.
Zet in de koelkast.
Doe het eiwit, de suiker, de aardbeien, het citroensap en het vanille-extract in een kom en mix met de elektrische mixer of keukenmachine ongeveer 8 minuten.
Het geheel is dan luchtig en dik geworden.
Wrijf een beetje tussen je vingers om te voelen of alle suiker is opgenomen.
Als dat zo is, is de vulling klaar.
Verdeel over de bodem en zet afgedekt in de vriezer om op te laten stijven.
Garneer voor serveren met een paar aardbeien.
Reacties
Een reactie posten