Een heerlijk zomers gerecht!
250 gr risottorijst
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
scheut witte wijn
ongeveer 1 liter bospaddenstoelenbouillon van tablet
150 gr fijngesneden achterham
1 el groene pesto
30 gr geraspte parmezaanse kaas
klein klontje boter
basilicum
pijnboompitten
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan of in de oven goudbruin.
Bak de ui en de knoflook in een flinke scheut olijfolie 4 minuten op zacht vuur.
Voeg de rijst toe en roer om tot de korrels glanzen.
Schenk de wijn erbij en roer totdat de wijn is opgenomen door de rijstkorrels.
Doe er telkens wat bouillon bij en roer totdat dit is opgenomen.
Ga zo door tot de rijst gaar is. (ongeveer 18 - 20 minuten)
Roer 5 minuten voor het einde de achterham door de rijst.
Roer, als de risotto gaar is, de pesto, kaas en het klontje boter erdoor.
Doe het vuur uit en laat met een deksel op de pan de risotto 5 minuten rusten.
Verdeel over de borden en garneer met wat basilicum en de pijnboompitjes.
Reacties
Een reactie posten