Heel braaf heb ik het recept uit de Delicious van juni gehalveerd. We zouden best alles lusten, maar al die zomerkleding hè. Ondanks de helft is het nog steeds genoeg voor 4 personen. In plaats van een cakevorm heb ik een vierkant Tupperware doosje gebruikt, maar je zou ook een leeg saladebakje kunnen nemen.
rasp en sap van een halve citroen
1 el fijne kristalsuiker
40 ml limoncello
150 gr lemon curd
125 gr mon chou
125 gr mascarpone
12 lange vingers
citroensiroop:
50 gr fijne kristalsuiker
flinterdunne schil van een halve citroen
Meng in een kom de citroenrasp en het citroensap met de suiker en de limoncello.
Klop met een mixer de lemon curd door de roomkaas.
Klop de mascarpone erdoor.
Bekleed een vierkante of rechthoekige vorm met plasticfolie en laat royaal overhangen.
Doop 4 lange vingers in het limoncellomengsel en leg ze op de bodem van de vorm.
Verdeel de helft van het roomkaasmengsel erover.
Herhaal dit nog een keer en eindig met een laag lange vingers.
Sla het plasticfolie erover en zet de semifreddo minimaal 6 uur in de diepvriezer.
Verwarm voor de citroensiroop de suiker met 50 ml water en de schilletjes op matig vuur.
Roer tot de suiker is opgelost en laat 5 - 6 minuten licht inkoken.
Laat afkoelen.
Neem de semifreddo een half vuur voor serveren uit de vriezer.
Snij in dikke plakken en sprenkel er wat siroop over.
Reacties
Een reactie posten